Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mobbepolitik

Mobbepolitik på Broager Skole

Formålet med mobbepolitikken

Skolens mål er at sikre, at alle trives og har mulighed for at udvikle sig uden frygt for mobning.

  • Vi ønsker at fremme positive sociale normer og fællesskaber, hvor respekt og inklusion er i fokus. Derfor vil vi arbejde aktivt med at skabe en kultur, hvor forskelligheder værdsættes, og hvor alle føler sig trygge og accepterede.

  • Vi ønsker klare retningslinjer og procedurer for at tackle mobning effektivt. Vi vil sikre, at alle ansatte er klædt på til at genkende og håndtere mobning, hvis mobning opleves.

  • Vi ønsker at støtte ofre for mobning, og sikre, at elever der udsættes for mobning, får den nødvendige støtte og hjælp. Dette inkluderer både følelsesmæssig støtte og praktisk hjælp.

  • Vi ønsker gennem dialog at stoppe mobberen, og hjælpe mobberen til at forstå egen adfærd samt sikre, at denne forstår konsekvenserne af egne handlinger så mobning ophører.

Definition af mobning og drilleri

Drilleri er ofte venligt ment og sker typisk mellem venner uden hensigt om at såre. Det kan være en del af socialt samvær.

Mobning, derimod, er systematisk og vedvarende skadelig adfærd, der har til hensigt at såre, skade eller isolere en person. Mobning indebærer en magtubalance, hvor mobberen har overtaget over offeret.

Mobning er gentagne krænkende handlinger, der overskrider den enkeltes grænser og indebærer en ubalance i magtforholdet mellem den/dem, der mobber, og den, der bliver mobbet. 

Hvorfor opstår mobning?

Mobning kan have mange årsager, og opstår ofte i fællesskaber, hvor der mangler noget positivt at samles om, og hvor der er lav tolerance og høj utryghed.

For mere information følg dette link:

Få gode råd om mobning - sådan kan du hjælpe og forebygge!  - bornsvilkar.dk/mobning

 

Handleplan ved mobning – hvis mobning opleves

Hvis forældre eller elever oplever eller har kendskab til at mobning foregår, skal man henvende sig til elevens lærere eller skolens ledelse.

Hvis skolen bliver bekendt med, at en elev er udsat for mobning, følges denne handleplan:

Indledende overvejelser: De involverede elever identificeres og behovet for akutte tiltag vurderes.

Afdækning: Årsagerne til mobningen undersøges og afdækkes.

Temaer og indsatser: Vi planlægger og implementerer konkrete indsatser, for at forbedre trivslen i samarbejde med elever, forældre og eventuelt ressourcepersoner.

Status, opfølgning: Vi evaluerer effekten af indsatserne og justerer planen efter behov. Vi sikrer løbende opfølgning og forebyggelse af fremtidig mobning i tæt samarbejde mellem de involverede parter.

 

Godkendt af bestyrelsen den 17. juni 2025